Antreneaza-te cu cu parasuta de alergare!
Posted by     nov 8, 2016     Home    0 Comments

Parasuta de antrenament este din nailon, atasata cu un ham in jurul taliei sau pieptului sportivului si se extinde in timp ce alergatorul prinde viteza. Pe masura ce parasuta se deschide, creeaza o forta de franare, obligand alergatorul sa lucreze mai mult, imbunatatindu-i viteza, forta, si rezistenta musculara.

Performanta sportiva superioara

In functie de marimea parasutei, acestea pot produce intre 6 si 14 kg rezistenta, la fel ca alergarea intr-o zi cu vant intens, alergarea in apa sau urcarea unui deal. Parasutele determina zvancniri musculare rapide, avantajoase pentru scurte “explozii” de putere sau viteza, in curse scurte de circa 100 m. De aceea sprinterii apreciaza parasutele de alergare. Alegatorii de distante medii si lungi se concentreaza pe forta si sporirea rezistentei, mentinand, in acelasi timp, flexibilitatea. De asemenea, parasuta de alergare asigura viteza si schimbarea rapida de directie a jucatorilor de fotbal, baschet, rugby, handbal, dar si alte sporturi.

Antreneaza-te cu cu parasuta de alergare!  Diferite marimi, in functie de conditie fizica, greutate, varsta

Parasutele sunt disponibile in mai multe marimi, pentru a asigura niveluri diferite de rezistenta. O parasuta mica asigura o rezistenta de circa 6-7 kg, pentru sportivi cu o greutate sub 77 kg, nivel incepator sau intermediar. Una medie creeaza in jur de 9 kg rezistenta, pentru sportivi sub 95 kg, intermediari sau avansati. Cea mare asigura o rezistenta de peste 13 kg, pentru sportivi cu greutate peste 95 kg, fiind folosita de intermediari si avansati. Profesionistii pot atasa chiar doua parasute, pentru o rezistenta mai mare si un antrenament mai intens.

Alunga monotonia traditionalului antrenament cardio

Folosind acest tip de antrenament, vei putea incorpora usor sprinturile cu parasuta intr-un antrenament intensiv, rutina mult mai eficienta in pierderea grasimii si arderea caloriilor decat antrenament cardio clasic, pe care-l poti combina usor cu alergarea cu parasuta.

Parasuta asigura o rezistenta progresiva. Cu cat alergi mai repede, cu atat te trage mai mult inapoi. Deci, indiferent de viteza cu care alergi, parasuta ofera suficienta rezistenta pentru a crestere forta, fiind astfel eficienta pentru fiecare nivel de pregatire fizica si varsta. Se foloseste chiar si in zilele cand nu bate vantul.

Design-ul mic si compact al parasutei de alergare si greutatea scazuta iti da posibilitatea sa o impachetezi si sa o iei cu tine, oriunde. O pui in geanta pentru sport si iti poti face antrenamentele mai variate, in orice loc si in orice zi.

Odata ce te-ai decis sa incerci antrenamentul cu parasuta de alergare, chiar daca esti sceptic la inceput, te vei convinge de beneficiile acestui tip de antrenament. Tot mai multi antrenori profesionisti recomanda si isi antreneaza sportivii cu parasuta de alergare.

Art Sport Total iti ofera parasute de antrenament, diferite dimensiuni, pentru sportivi de performanta, dar si amatori care doresc sa-si diversifice metodele de antrenament, pentru imbunatatirea conditiei fizice sau scaderea in greutate.

Comments

Log in or register to post comments