Ce alegi? Skateboard sau longboard?
Posted by     iul 25, 2016     Home    0 Comments

O scurta dezbatere pentru amatorii de sporturi extreme, cei carora le place sa faca trucuri in parcuri special amenajate si cei care-si doresc o croaziera pe strazi, si pot obtine fiorul pe care-l da viteza.

Longboard-ul a devenit popular dupa skateboard - un hit al anilor ’50. In cautarea a ceva nou, surferii au decis sa faca placi mai lungi, si nu mai scurte. S-a “nascut” astfel longboard-ul, care are multe miscari similare la rulare. Atat incepatorilor, cat si profesionistilor le-a placut alternativa, iar acum surferii folosesc ambele variante de placi.

Ce alegi? Skateboard sau longboard?

Care sunt diferentele?

Pot parea asemanatoare pentru un neavizat, dar exista multe diferente majore, care trebuie luate in considerare, inainte de a decide ce tip de placa iti doresti.

Dimensiune: longboard-urile sunt mai lungi si mai late decat skateboard-urile. Astfel, placa asigura un echilibru mai mare pe longboard, in special pentru cei care abia incep sa ruleze, dar si o viteza mai mare, pentru initiati.

Forma: Skateboard-urile sunt foarte distincte, ambele capete fiind curbate in sus, forma ce le face mult mai accesibile pentru efectuarea diverselor trucuri. In loc de curbare, longboard-urile au doua benzi inguste la fiecare capat, care le face mai echilibrate si mai usor de rulat. Pe de alta parte, un skateboard este proiectat sa poata rula pe borduri, banci, balustrade etc., iar longboard-urile tind sa fie mai flexibile, fiind excluse multe dintre trucuri, dar permit o intoarcere mai usoara.

Roti: Longboard-urile au roti mai mari si mai moi decat skateboard-urile, astfel incat sa poti rula mai repede si sa absobi socul de la orice obstacole – pietricele, fisuri in asfalt etc. -, care iti pot iesi in cale. Rotile mai mici ale skateboard-urilor sunt mai bune la mentinerea aceleiasi viteze, permit efectuarea mai usoara a trucurilor, dar pot fi impiedicate de orice obstacol mic.

Longboard-urile au o flexibilitate deosebita in placa, ceea ce permite o rulare mult mai confortabila, cu viteza mai mare, dar si luarea cu usurinta de viraje, mai mari sau mai stranse. Cu toate acestea, longboard-urile pot fi mari si grele, deci mai greu de transportat.

Skateboard-urile sunt proiectate pentru a face trucuri cat mai spectaculoase. Nu sunt stabile pe toate suprafetele de teren si pot fi foarte inconfortabile la curse mai lungi. Dar sunt mai usor de transportat, fiind mai mici, deci mai usoare.

Stiind mai multe despre diferentele dintre skateboard si longboard, vei putea sa alegi ce iti doresti mai mult: adrenalina trucurilor sau fiorul vitezei...

La Art Sport Total ai de unde alege: avem numeroase tipuri de skateboard si longboard (ambele cu placa din artar canadian), dar chiar si Penny board (cu placa din plastic dur, recomandate pentru copii si adolescenti incepatori).

Comments

Log in or register to post comments