Mingea Bosu – tot mai populara
Posted by     aug 29, 2016     Home    0 Comments

Inventata in 1999, de catre David Weck, ca o alternativa la o minge standard de fitness, Bosu Balance Trainer sau mingea Bosu este o semisfera de cauciuc umflata, atasata la o platforma rigida. Numele initial provine dintr-un acronim pentru picioare "Both Sides Up" - referire la cele doua moduri in care mingea Bosu poate fi pozitionata.

Piesa standard in salile de fitness si aerobic, dar si acasa

Poate fi folosita pentru nenumarate exercitii: antrenamente cardio, pentru dezvoltare musculara sau slabit, imbunatatirea echilibrului si a flexibilitatii, astfel ca limita exercitiilor care se pot face cu mingea Bosu este doar... imaginatia ta.

Mingea Bosu – tot mai populara

Cand semisfera este in partea de sus, Bosu asigura o suprafata instabila, in timp ce mingea ramane stabila. Daca se intoarce cu platforma plata in partea de sus, mingea Bosu devide foarte instabila si poate fi utilizata pentru alt tip de antrenamente.

Combinatia stabil/instabil permite efectuarea de exercitii pentru o gama larga de utilizatori, de la tineri, persoane in varsta, cei care se recupereaza motoriu, dar si sportivi profesionisti.

Antreneaza-te cu mingea Bosu!

Cu partea semisferica in sus, poti face vechiul antrenament aerobic pe muzica ritmata, diferenta fiind ca folosesti Bosu la fiecare exercitiu. Bineinteles, vei depune mai mult efort, dar mingea ajuta la cresterea eficientei. Iar exercitiile cardio, de intarire a trunchiului, a partii inferioare a corpului iti vor face mult bine.

Cand folosesti mingea Bosu cu platforma plata in sus, exercitiile seamana cu cele facute cu placa de echilibru. Iti imbunatatesti postura corpului si echilibrul, te ajuta la reabilitare, dar si la ameliorarea durerilor si problemelor de spate. Se pun la treaba muschi care nu sunt folositi de obicei in timpul exercitiilor, tocmai datorita instabilitatii.

Antrenamentul cu Bosu este unul cardiovascular foarte eficient. Lucreaza toti muschii corpului, ajuta la arderea caloriilor si accelereaza bataile inimii. Exercitiile cu mingea Bosu sunt considerate foarte eficiente pentru muschii abdominali, ai trunchiului, picioarelor si fesierilor, contribuind la dezvoltarea rezistentei si fortei corpului.

Se poate practica in combinatii cu alte accesorii fitness, cum ar fi greutatile, exercitiile fiind astfel mai complexe, mai dificile, dar si mai eficiente.

Mingea Bosu este alegerea perfecta daca te-ai plictisit de antrenamentul clasic, daca-ti doresti sa lucrezi cu accesorii fitness eficiente intr-un timp mai scurt, iar beneficiile sunt multiple! Un extra bonus va fi distractia si amuzamentul din timpul antrenamentelor!

Art Sport Total iti pune la dispozitie mingea Bosu dotata cu doua extensoare, pentru diversitatea maxima a exercitiilor, pompa de umflare si manual de utilizare.

Comments

Log in or register to post comments